مقالات تخصصی شبکه و فناوری اطلاعات (شرکت داناپرداز)

مانیتورینگ شبکه ، پهنای سرور ، تجهیزات شبکه ، پایگاه داده ، سرورهای مجازی ، وب سایت ها، ITIL,، نرم افزار help desk، مدیریت اکتیو دایرکتوری

مقالات تخصصی شبکه و فناوری اطلاعات (شرکت داناپرداز)

مانیتورینگ شبکه ، پهنای سرور ، تجهیزات شبکه ، پایگاه داده ، سرورهای مجازی ، وب سایت ها، ITIL,، نرم افزار help desk، مدیریت اکتیو دایرکتوری

نحوه فعالسازی SSH در تجهیزات سیسکو

SSH یا Secure Shell اساساً روشی ایمن برای دسترسی و ارسال فرمان‌ها به CLI) Command Line Interface) دستگاه مقصد از طریق ارتباط شبکه‌ای و بدون اتصال کابل کنسول به طور مستقیم می‌باشد. بر خلاف استاندارد Telnet که داده را به فرمت متن ساده ارسال می‌کند، SSH از رمزنگاری استفاده می‌کند که از محرمانه بودن و یکپارچگی داده اطمینان حاصل خواهد کرد. دو نسخه از SSH وجود دارد که SSH v2 نسخه بهبود یافته SSH v1 (به دلیل وجود حفره‌های امنیتی مشاهده شده در SSH v1) می‌باشد. به صورت پیش فرض اگر SSH در دستگاه‌های سیسکو فعال شود، هر دو نسخه را شامل خواهد شد.

فعالسازی SSH در سوییچ و روتر با سیستم عامل سیسکو (Cisco SSH)
می‌توان این فرآیند را به چهار گام ساده زیر تقسیم کرد:
  •  آماده‌سازی دستگاه (اعمال تنظیمات نام دستگاه، نام دامین، نام کاربری و رمزهای عبور)
  •  آماده‌سازی شبکه (آدرس‌دهی IP و مسیریابی)
  •  تولید کلید RSA و فعالسازی SSH
  •  اعمال SSH بر روی خطوط vty
در ادامه جزئیات پیکربندی هر مرحله اشاره شده در بالا شرح داده خواهد شد. توجه داشته باشید جهت پیکربندی اولیه دستگاه به منظور دسترسی به تنظیمات آن نیاز به استفاده از کابل کنسول و اتصال به طور مستقیم می‌باشد.

برای مطالعه‌ی ادامه‌ی مقاله به لینک زیر مراجعه کنید:

مانیتورینگ NOC، عملکردها و مزایا

NOC چیست؟

در دنیای مدیریت خدمات IT، NOC(Network Operations Center) محل متمرکزی از کارکنان با یک گروه یکپارچه از مهندسان IT می‌باشد که مسئولیت عملیات‌های نظارت، مانیتورینگ و مدیریت صدها سیستم شبکه را در 24 ساعت شبانه‌روز (24/7/365) بر عهده دارند.

مهندسان به نوعی چشم و گوش شبکه بوده و دارای مجموعه‌ای از مهارت‌هایی هستند که توانایی یافتن مشکلات در هر زمانی از شبانه روز را دارند. یک مرکز عملیات‌های شبکه (NOC) می‌تواند یک سرمایه گذاری حیاتی محسوب شود (اگرچه شما بودجه لازم برای انجام عملیات مانیتورینگ داخلی را دارید یا متوجه می‌شوید که به بیرون سپردن مانیتورینگ برای شما اقتصادی‌تر خواهد بود). اختلالات در سرویس‌ها می‌تواند با افزایش زمان، هزینه و تلاش‌های کارکنان، بهره وری و سودآوری را به شدت کاهش دهد. مشکلاتی که در شبکه سازمان بوجود می‌آیند، می‌توانند به طور جدی موجب از بین رفتن روند تولید شود، اما داشتن یک کارمند IT که به خوبی آموزش دیده است، می‌تواند زمان، هزینه و دیگر منابع سازمان را حفظ نماید.


برای مطالعه‌ی ادامه‌ی مقاله به لینک زیر مراجعه کنید:

مقاله‌ی مانیتورینگ NOC، عملکردها و مزایا

ابزارهای مانیتورینگ کارایی شبکه چگونه توسعه می‌یابند؟

هرچه شبکه‌ها پیچیده‌تر می‌شوند، ابزارهای مانیتورینگ کارایی شبکه بیشتر توسعه می‌یابند. در ادامه به ذکر برخی از قابلیت‌ها و ویژگی‌های موجود در این ابزارها خواهیم پرداخت. 

زمانی مهندسان شبکه در سازمان‌ها مجبور به ایجاد دسترسی شبکه و پهنای باند مکفی جهت اتصال سرورها، برنامه‌های کاربردی و دستگاه‌های انتهایی (end devices) بودند. از دید یک مدل OSI، تمرکز تنها بر روی لایه‌های 1 تا 4 بود و لایه‌های OSI بالایی (4 تا 7) کم و بیش نادیده گرفته می‌شدند، چرا که تمامی ترافیک و جریان‌های داده در سرتاسر شبکه، پهنای باند و منابع صف بندی شده را به اشتراک می‌گذارد.

با گذشت زمان تجهیزات شبکه پیچیده شد، تا جایی که جریان های داده مختلف توانستند شناسایی شوند و به طور متفاوتی در شبکه مورد استفاده قرار گیرند. QoS های متنوع و روش‌های تشکیل ترافیک در سطح کاربرد می‌تواند جهت انجام این هدف مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، افزایش همیشگی وابستگی و تکیه بر کاربردهای ضروری کسب و کار، مهندسان شبکه را به درک لایه‌های بالایی مدل OSI مجبور کرده است. بنابراین آنها می‌توانند خودشان به شناسایی هر مشکل و اختلال مربوط به شبکه، سیستم عامل سرور، نرم افزار مجازی سازی و برنامه‌های کاربردی کمک کنند. اما به منظور انجام آن، یک ابزار جهت شناسایی این مشکلات مورد نیاز می‌باشد.


برای مطالعه‌ی ادامه‌ی مقاله به لینک زیر مراجعه کنید:

مقاله‌ی ابزارهای مانیتورینگ کارایی شبکه چگونه توسعه می‌یابند؟

پنج راهکار جهت سهولت در امور مدیریت IT

در این مقاله به بررسی نکات و ترفندهایی جهت ایجاد دیدی وسیع و همه جانبه در خصوص مدیریت واحد IT خواهیم پرداخت.
مدیر فناوری اطلاعات بودن در هر سازمان کاریست دشوار، به خصوص زمانی که شما در یک بخش تنها باشید و کسی دیگر برای کمک به شما وجود نداشته باشد؛ انجام امور IT بدون حمایت و پشتیبانی می‌تواند چالش برانگیز باشد. بسیاری از افراد در این موقعیت قرار دارند یا این موقعیت را تجربه کرده‌اند.
هنگامی که شما در یک بخش فناوری اطلاعات سازمان به تنهایی مشغول به کار هستید، به ابزار، نکات و ترفندهایی نیاز دارید تا شما را در راستای افزایش تاًثیر و کارایی تا حد ممکن یاری رساند. در ادامه به تشریح پنج نکته که می‌تواند مدیریت امور واحد فناوری اطلاعات را برای مدیر IT آسان کند، خواهیم پرداخت.

برای مطالعه‌ی ادامه‌ی مقاله به لینک زیر مراجعه کنید:

چرا مرورگری بهتر از Google Chrome نمی‌توان یافت؟

در این مقاله ابتدا قابلیت‌های مرورگر Google Chrome مورد بررسی قرار گرفته است و سپس 10 افزونه برتر این مرورگر جهت استفاده‌ی ادمین‌ها معرفی شده است.

مرورگر گوگل کروم (Google Chrome) از سال 2008 با آغازی مقتدرانه شروع به فعالیت کرد. امروزه، این مرورگر وب بیش از 1 بیلیون کاربر و اکانت دارد و مصرف 75.1% از اینترنت جهانی را از مارس 2017 به خود اختصاص داده است. این موفقیت می‌تواند نشأت گرفته از طراحی با قابلیت تنظیم، ویژگی‌های ساده و در عین حال فوق‌العاده مفید و قابلیت‌های همزمان‌سازی آن باشد. در ادامه اجازه دهید بررسی کنیم که چرا مرورگر کروم در رقابت با سایر مرورگرها بی‌نظیر است.

برای مطالعه‌ی ادامه‌ی مقاله به لینک زیر مراجعه کنید: